Жоан Лапорта се завърна на президентския пост в Барселона. Той бе избран

...
Жоан Лапорта се завърна на президентския пост в Барселона. Той бе избран
Коментари Харесай

"Човекът на Меси" стана президент на "Барселона"

Жоан Лапорта се завърна на президентския пост в  " Барселона ". Той бе определен с 54% от гласовете (30 184 души) на членовете на клуба. След него останаха Виктор Фонт (30%) или 16 679 гласа, и Тони Фрейша (9%) или 4769 гласа.

Лапорта към този момент бе заемал тази позиция от 2003 до 2010 година В сегашната му акция един от главните козове бе, че той е единственият претендент, който може да обещае, че суперзвездата Лионел Меси ще остане в клуба и след лятото на тази година, когато изтича договорът му.

След избирането си Жоан Лапорта не бе толкоз безапелационен, само че въпреки всичко бе оптимистично надъхан. " Не желая да давам подправени упования, само че ще направя всичко, което мога. Дали той ще остане, зависи от него. Той желае още веднъж да завоюва Шампионска лига. Той обаче знае също, че на никое място другаде не може да откри това, което му дава " Барселона ". Меси ни даде урок по обич към " Барселона ", с което потвърди, че обича клуба. Показателно е, че той пристигна да гласоподава със сина си. Той обича " Барселона " и несъмнено, че сме семейство. Ще би трябвало да създадем предложение и да го накараме да се усеща скъп. Знам, че ще оцени нашата оферта, тъй като ни харесва. Той е най-хубавият състезател в историята на футбола ", съобщи Лапорта.

Той разгласи и първите си стъпки през втория си управнически мандат. Синът на Йохан Кройф - Жорди, ще се завърне в клуба като механически секретар и ще има значима роля при реализирането на прехвърлянията. Самият Жорди Кройф даде своя принос в акцията, като съобщи, че в случай че татко му беше жив, би дал своя вот за Лапорта. В момента 47-годишният някогашен халф е управител на китайския " Шънджън ", откакто преди този момент половин година бе на същия пост в националния тим на Еквадор.

Бившият състезателен шеф на " Валенсия "  Матеу Алемани ще заеме позицията на изпълнителен шеф на " Барселона ", който ще дава отговор за входящи и изходящи прехвърляния, и подновяването на договорите с сегашни футболисти. В новия управнически екип влизат и още двама някогашни играчи на " Барса ", с изключение на Жорди Кройф. Това са Хосе Рамон Алесанко и Виктор Валдес.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР